Over Mischja

Liefdevolle Begeleiding

van mens tot mens

zoals wij mensen bedoeld zijn

Begeleidster in hart en nieren. Als gevoelig meisje werd ik geboren in een liefdevol gezin waar ik tevens “een zonnetje in huis” was. ‘Als ware helper kwam je op deze wereld’ zo vertelde mijn moeder.

Met mijn drieëntwintigste trad ik in het huwelijk met de vader van onze kinderen en runden we samen het overgenomen familiebedrijf in de akkerbouw. Daarnaast werkte ik “buiten de deur” als paraveterinair en later als zwemdocente. Dit huwelijk zijn zorgen en verdriet verre van bespaard gebleven: miskramen, vroeggeboorte en veel verlies van –jonge- geliefden en gezondheid hebben we samen ervaren. Toch hebben we een prachtig huwelijk gehad wat bekroond werd met twee geweldige zonen op deze aarde en een stil zoontje na dik 4 maanden zwangerschap. Helaas hield dit huwelijk geen stand en viel na bijna 24 jaar lief en leed het doek.

Nadat ons huwelijk gevallen was brak er een wispelturige tijd aan. Een nieuw thuis vormen met, en voor ons “nieuwe” gezin.  Een “nieuw leven” dat nooit meer hetzelfde zou worden als daarvoor en waar zorgen rondom gezondheid en verlies van gezondheid, werk en geliefden deels weer centraal stond. Een pittige en toch ook hele mooie en kostbare tijd!

Ik kreeg een nieuwe baan in de uitvaartzorg. Daarnaast ging ik HBO(-plus) opleidingen volgen: Uitvaartvakopleiding, Stervensbegeleiding, Ritueelopleiding en Holistisch/Energetisch therapeut uitgebreid met systemisch werk, verschillende massagetechnieken en Guasha therapie. Van daaruit mocht ik meerdere functies in zowel de uitvaartzorg als in de zorg bekleden. In één van mijn eerste diensten wist ik: “ooit ga ik een eigen praktijk beginnen!” Een praktijk van waaruit ik onze medemensen -jong, oud en ongeacht geloofsovertuiging- ga begeleiden hun leven weer te “herpakken”.

Wat mij daarin zo bijzonder aanspreekt? Dat alle emoties er “gewoon mogen zijn”. Zoals het in mijn beleving hoort! Van mens tot mens en in álle puurheid. Je gehoord en gesteund voelen en ervaren dat je er nooit alleen voor staat. Samen liefdevol krachtiger. Dát is wat ik ook steeds weer terug krijg van mensen die ik mocht begeleiden: dat ze zeer professioneel en zo ont-zet-tend liefdevol begeleid zijn.

Inmiddels heb ik een rijk en verweven leven. Ik ben hertrouwd en samen vormen wij een prachtig samengesteld gezin van vier “kinder-setjes” op deze aarde en twee stille kinderen. Daarnaast begeleid ik vanuit mijn praktijk ‘Liefdevolle Begeleiding’ medemensen, van iedere leeftijdscategorie, welke iedere vorm van ongemak, tegenslag of weerstand in dit leven willen ombuigen naar kwaliteit van leven.

Ook jou help ik met liefde jouw unieke pad te vinden zodat ook jij je leven kan gaan leven zoals jij dat voor ogen hebt. Je hoeft het niet los te laten, je mag het anders gaan leren vasthouden! Dat maakt dat je weer kan gaan genieten van alles wat het waard is. En geloof me… dat is een heleboel!

Vanuit en met liefde,

Mischja.

Ik begeleid mensen,

jong en oud ongeacht

geloofsovertuiging,

die hun verantwoordelijkheid

voor hun

Gezondheid & Welzijn nemen.

J.Mischja van Marion

tel. 06. 1222 9695

liefdevollebegeleiding@gmail.com