WereldLichtjesDag

Gemeente Elburg

Een kaarsje voor de kinderen die zijn overleden en ons zo lief zijn.

Ieder jaar op de 2e zondag in december is er sinds 1997 WereldLichtjesDag. Wereldwijd komen mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken en om 19.00 uur steken zij een kaarsje aan. Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat hierdoor een golf van licht, zodat de wereld een beetje lichter wordt voor de mensen die hun kind hebben verloren en daarbij mogen beseffen dat zij niet alleen zijn met hun verdriet. Sinds 2006 is WereldLichtjesDag ook in Nederland geïntroduceerd. Begonnen in Apeldoorn. Inmiddels zijn er meer dan 100 locaties waar mensen welkom zijn om samen overleden kinderen te herdenken. Zo ook sinds 2022 in gemeente Elburg.

Terwijl we ons welkom heten met koffie/thee zullen we om 18.45 uur de enveloppe met daarin alle brieven aan ‘Hemelpost’ het vuur toevertrouwen. Rook en vonken zullen symbolisch alle opgeschreven woorden van verdriet en liefde naar de hemel zenden. Om 19.00 uur steken we de kaarsjes aan voor de kinderen die zijn overleden en ons zo lief zijn. Voel je welkom: ongeacht eigen ervaring, leeftijd en geloofsovertuiging.

Opgave voor beide samenkomsten is zeer gewenst i.v.m. benodigdheden!!!

Waar:             

Stichting Wiel, Lange Wijden 33, 8081 VS, ELBURG

Wanneer:        

Zondag 10 december 2023

Hoe laat:         

Ontvangst vanaf 18.30 uur, aanvang 18.45 uur.

Telefoon:        

06. 1222 9695

Email:             

liefdevollebegeleiding@gmail.com

Website:         

www.liefdevollebegeleiding.nl           

Landelijke website:

www.wereldlichtjesdag.nl

Napraten:       

Maandagmorgen 11 december 2023 is er tussen 10.00-12.00 uur de mogelijkheid om na te praten in de praktijkruimte van Liefdevolle Begeleiding, Houtrustweg 40, ’t Harde (praktijkingang om de hoek).                                         

Opgave voor beide samenkomsten is zeer gewenst i.v.m. benodigdheden!!!

Deelname is gratis.

Mogelijk gemaakt door Rouwcafé Gemeente Elburg, Liefdevolle Begeleiding en Stichting Wiel.